Actul cu care NU poţi merge la vot

Alegeri locale și cele europarlamentare, care vor avea loc anul acesta în aceeași zi, se apropie cu pași repezi, iar autoritățile le-au transmis românilor cu ce acte trebuie să se prezinte la secțiile de votare. Atenție, există o serie de diferențe dacă votăm în țara sau in străinătate.

Avertismentul vine în condițiile în care există încă numeroși români care fac greșeala de a se prezenta la secțiile de votare din țară cu pașaportul turistic drept document de identitate.

„În ţară, paleta este destul de largă, mă refer la cărţi de identitate, cărţi de identitate electronice, cărţi provizorii de identitate, paşaport diplomatic, paşaportul de serviciu, în toate variantele lui, iar elevii de la şcolile militare pot să voteze şi pe baza carnetului de serviciu”, a explicat Toni Greblă, președintele AEP.

Aşadar, românii nu pot vota în ţară cu paşaportul simplu turistic, ci doar cu cartea de identitate sau alt document echivalent. În schimb, pașaportul este document valabil la secțiile de vot din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.