ANCHETA PARCHETULUI EUROPEAN ASUPRA PROIECTULUI DEZVOLTARE LOCALĂ ÎN CÂMPULUNG

Proiectul de dezvoltare urbană din Câmpulung, investigat pentru potențiale conduite infracționale.

Derularea proiectului ”Dezvoltare locală în zonele urbane marginalizate din Municipiul Câmpulung” face obiectul unei anchete a Parchetului European care a considerat că unele dintre activitățile desfășurate cu această ocazie conturează conduite infracționale incriminate atât de legislația europeană, cât și de cea română.

Totul a pornit de la o sesizare care accentuează în special acțiunile a două societăți comerciale care au fost partenere ale Municipiului Câmpulung în implementarea proiectului, însă, deocamdată, abordarea procurorilor este una in rem, legată de fapte, nu de persoane fizice sau juridice. Continuând prezentarea modului în care au intervenit acte și fapte în timpul derulării proiectului, de data aceasta expunem amănunte despre cum au fost selectate cele două firme partenere și care au fost sumele pe care le-au avut la dispoziție pentru intervențiile proprii asumate prin asocierea cu municipalitatea.

Potrivit anunțului de selecție a partenerilor, C&C Grup srl Afumați, județul Ilfov, cu sediu de contact în București, s-a înscris la evaluare și selecție pentru Lotul 2, Fișa intervenției #9, care prevedea, citez, ”Organizarea de cursuri de formare profesională pentru tineri și adulți în vederea inserției pe piața muncii”. Mai concret, potrivit proiectului, era vizat un grup țintă de 400 de persoane apte de muncă, dar care nu sunt încadrate pe piața muncii și nu urmează o formă de învățământ. Cu precizarea că o așa-zisă experiență anterioară ducea la o estimare de promovabilitate de 300 de persoane. Și cică trebuia să se organizeze 33 de cursuri de formare, iar participanții vor primi și o masă caldă sau de tip finger food, adică un platou cu ceva. Firma a obținut 85 de puncte la evaluare, așa că a devenit partener de proiect pe fonduri europene.

Posh Media Concept srl Câmpulung s-a înscris la două loturi și le-a obținut cu câte 65 de puncte. Lotul 3, cu Fișa intervenției #20, prevedea ”Campanii de informare, conștientizare pentru implicarea activă și voluntară a membrilor comunității prin realizarea de activități de prezentare de exemple de bună practică”, iar Lotul 4, Fișa intervenției #24, ”Organizarea de campanii de informare și conștientizare pentru implicarea activă și voluntară a membrilor comunității”. Selecția partenerilor s-a încheiat în decembrie 2021. Apoi, Grupul de Acțiune Locală Câmpulung Muscel a depus proiectul în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU), iar în noiembrie 2022 a fost semnat contractul de finanțare în valoare de 11.169.169,52 lei. Derularea acestuia a început imediat, finalizarea fiind prevăzută pentru data de 31 decembrie 2023, atunci când a fost anunțat și faptul că suma totală utilizată a fost de 8.983.375,92 lei.

Suma prevăzută inițial a fost împărțită între cei șase parteneri. Municipiul Câmpulung, ca lider de proiect, a avut la dispoziție 5.802.466,48 de lei. Restul a revenit celor cinci parteneri, astfel: Direcția de Asistență Socială Câmpulung, 1.187.385,40 lei, Spitalul Municipal Câmpulung, 1.336.931,10 lei, Posh Media Concept, 1.069.020,56 lei, C&C Grup, 1.519.237,38 lei, iar Liceul Tehnologic Auto Câmpulung, 254.128,60 lei. Așadar, cele două societăți comerciale aveau de cheltuit peste 2,5 milioane de lei, adică 500.000 de euro, bani europeni. Iar ancheta Parchetului European vizează chiar această sumă indicată și în sesizarea primită în martie anul acesta.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.