Procurorii piteşteni au întocmit dosar penal pe numele unui tânăr în vârstă de 27 de ani, care a fugit  din carantină. Înainte de a părăsi încăperea acesta a distrus obiectele cu un briceag pe care îl avea ascuns în bagaj.

 

Pe data de 15 mai, tânărul a urcat pe acoperişul unui centru de carantină din Piteşti şi a ameninţat că se sinucide. S-a constatat că are nevoie de tratament psihic, fiind transferat la Secţia de Psihiatrie (vezi aici), măsura instituţionalizării fiind păstrată. La scurt timp a fugit din carantină.

A fost prins de poliţişti după ce a sărit gardul unităţii medicale. Avea asupra lui un briceag ce fusese ascuns în bagaj în momentul transferului. Pe numele său, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au întocmit vineri, dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, distrugere şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

„În esenţă s-a reţinut faptul că în data de 15.05 2020, în condiţiile în care se afla internat într-o unitate medicală de pe raza municipiului Piteşti, fiind dispusă anterior faţă de acesta măsura carantinei instituţionalizate, o persoană nu a respectat măsurile de carantină dispuse pentru prevenirea sau combaterea SARS CoV 2, sens în care a părăsit fără drept această unitate medicală prin escaladarea unui gard împrejmuitor, fiind identificat de organele de poliţie în apropierea acesteia.

Cu ocazia verificărilor s-a constatat că persoana în cauză, pe perioada în care s-a aflat în unitatea medicală, a purtat, pără drept, un briceag cu lama de aproximativ 10 centimetri, iar cu puţin timp înainte de a părăsi locaţia unde era carantinat, acesta distrus mai multe obiecte aflate în inventarul acestei entităţi” , precizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.