Zeci de străini stăteau ilegal în Argeş

În cursul anului trecut, poliţiştii Serviciului de Imigrări Argeş au depistat zeci de străini care stăteau ilegal în Argeş. De asemenea, au fost emise 12 cărţi de rezidenţă permanentă.

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări Argeş au monitorizat şederea a 2475 persoane străine, în judeţul Argeş, pe tot parcursul anului 2019. Dintre aceştia, 1357 sunt străini din state terţe, cei mai mulţi fiind cetăţeni din Turcia, Republica Moldova şi Nepal şi 1118 cetăţeni din cadrul UE, cei mai mulţi fiind din Franţa şi Italia. Oamenii legii au stabilit că cei mai mulţi dintre străinii care au reşedinţa în judeţul nostru, au preferat să vină în România la muncă, la studii sau pentru reîntregirea familiei.

Anul trecut la IGI Argeş au fost primite 32 de invitaţii depuse de străini din India, Indonezia, Irak, Liban şi Tunisia care doresc să vină în Argeş fie la muncă, fie pentru a se alătura altor membrii din familie care au deja vize de şedere.

Poliţiştii argeşeni au aprobat şi au prelungit perioada de şedere pentru 893 cetăţeni străini cărora le-au fost emise permise pentru şedere temporară şi pe termen lung. Au fost eliberate 194 certificate de înregistrare şi 12 cărţi de rezidenţă permanentă. Tot anul trecut, au fost înregistrate 617 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă fiind aprobate doar o parte dintre acestea, mai exact 546 avize de angajare sau detaşare pentru lucrători permanenţi sau înalt calificaţi.

În vederea combaterii sederii ilegale în România, poliţiştii IGI Argeş au efectuat numeroase controale şi verificări în anul care s-a încheiat. Au fost depistaţi 40 de străni care stăteau ilegal în ţara noastră. Pentru persoanele în cazul cărora legea nu mai permitea prelungirea permiselor de şedere au fost emsie 15 decizii de returnare prin care aceştia erau obligaţi să părăsească teritoriul ţării în 15 zile. Pentru 5 persoane a fost aplicată o măsura cu mult mai dură, mai exact de nepermitere a intrării în ţară pe perioade cuprinse între 3 şi 6 luni. În 2019 au fost amendaţi 203 cetăţeni străni, sancţiunile având o valoare toală de 90.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.