Tânăr din Argeș, în arest la domiciliu pentru tăiere ilegală și furt de arbori

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore pentru că a tăiat fără drept și a sustras arbori de pe raza localității Hârsești. Acesta nu a respectat nici măsura controlului judiciar, care era admisă în altă cauză.

Miercuri, 6 noiembrie, Judecătoria Pitești a dispus față de acesta cercetarea sub măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Bărbatul, de 29 de ani, din Hârsești este cercetat într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de complicitate la tăiere fără drept de arbori, precum şi furt de arbori. De asemenea, acesta are mai multe antecedente penale. În ianuarie 2019, s-a dispus măsura controlului judiciar fiind cercetat pentru lovire sau alte violențe și conducere fără drept. Acum a încălcat măsura săvârșind o nouă infracțiune. În septembrie, a fost depistat, într-o noapte, în timp ce fura lemne dintr-o pădure. Mai mult, ar fi ajutat alte două persoane să taie și să vândă material lemnos.

„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 15-17 septembrie a.c., cel în cauză, care este cercetat sub control judiciar în altă cauză, ar fi sprijinit alţi doi tineri, de 21 şi 22 de ani, din aceeaşi localitate, să sustragă bunuri, iar cu altă ocazie ar fi tăiat fără drept şi sustras arbori de pe raza localităţii de domiciliu”, informează IPJ Argeș.

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat instanţei, care a dispus miercuri cercetarea sub măsura preventivă a arestului la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.