Salvamontiştii argeşeni au avut patru intervenţii într-o noapte

Noapte albă și foarte grea pentru salvamontiștii argeșeni. Sâmbătă spre duminică, salvatorii montani au am fost solicitați la patru intervenţii în munţii Făgăraş.

Salvamontiştii argeşeni au avut patru intervenţii într-o noapte! Prima intervenţia a fost duminică seară, la Lacul Capra, în sprijinul colegilor de la Salvamont Sibiu. Un tânăr cu suspiciune de fractură la piciorul drept. În timp ce salvamontişii îl transportau pe rănit pe targă, a sosit al doilea apel.

Trei persoane în stare de epuizare aveau nevoie de ajutor în vârful Piscul Negru. Cei trei plecaseră în cursul dimineții de sâmbătă din zona cabanei Capra, pe un traseu nemarcat, spre vârful Muşeteica, de acolo spre Piscul Negru. Voiau să coboare în zona Transfăgărășanului. Au mers foarte mult pe traseul neumblat, cu vegetație, nu cunoșteau traseul, au ajuns la epuizare fizică. Salvamontiştii nu i-au găsit în Piscul Negru, ci mult mai departe de vârf, în muntele Jorzea. Misiunea s-a prelungit până la ora 5 și 20 minute dimineața.

Al treiela apel a venti de la o persoană care solicita ajutorul pentru căutarea a doi prieteni, care nu s-au întors din Moldoveanu. Cei doi făceau parte dintr-un grup mai mare care au plecat de la o pensiune din Nucșoara spre Moldoveanu. În Vârful Viştea aceştia au renunțat spunând că se întorc la stâna lui Burnei pe traseul pe care au urcat. Au fost găsiţi ce reprezentanţii Salvamont Nucșoaa la stâna lui Burnei. în stare bună.

În jurul orei 4 .00, un bărbat aflat pe Transfăgărășan, a cerut ajutorul spunând că o femeie a căzut într-o râpă adâncă și nu poate coborî la ea să o ajute. Rănita coborâse din mașină să-și facă necesitățile, nu a fost atentă, s-a apropiat prea mult de marginea prăpastiei și a căzut. S-au deplasat doi salvatori montani de la Cota 2000 și doi salvamontişti chemaţi de acasă, din Curtea de Argeș, plus doi jandarmi montani. Dimineaţă, victima a fost predată echipajului SMURD, a primit îngrijiri medicale de la aceștia, refuzând transportul la spital.

Foto: Salvamont Argeş