Prefectura Argeș cere recoltarea ursului care a atacat un pădurar

Instituția Prefectului Argeș cere recoltarea ursului care a atacat un pădurar. Bărbatul a fost operat de urgență la Spitalul Județean din Pitești.

Un pădurar din cadrul unui ocol silvic privat din comuna Albeștii de Muscel a fost astăzi atacat de un urs. El a fost operat la Spitalul Județean. În acest moment, se află internat pentru recuperare la Secția de Chirurgie Plastică și Reparatorie. Mai multe detalii despre acest subiect aici:https://realitateadearges.net/padurar-atacat-de-o-ursoaica-barbatul-este-internat-la-spitalul-judetean-arges/

Având în vedere acest incident foarte grav, prefectul Emilian Dragnea a solicitat instituțiilor responsabile de gestionarea problemelor provocate de animalele sălbatice să ia rapid măsuri. S-a solicitat întocmirea documentației în vederea obținerii aprobării Ministerului Mediului pentru recoltarea exemplarului de urs care a atacat pădurarul.

”Pentru a preveni incidentele de acest gen, Instituția Prefectului-Județul Argeș va solicita administratorilor fondurilor cinegetice din județ să facă o analiză privind numărul exemplarelor de urs care pot ataca gospodării și, implicit, oameni, și să înceapă imediat demersurile pentru relocare sau recoltare, în funcție de fiecare situație”, arată Prefectura Argeș.