Viceprimarul comunei Rucăr a tăiat curentul unor familii nevoiașe!

Viceprimarul Ion Pârnuță, al comunei Rucăr,  este acuzat de mai multe familii că le-a tăiat alimentarea cu energie electrică. ”Vicele” recunoaște, susținând că nevoiașii nu și-au achitat facturile.

Scandalul a izbucnit în colonia Hidroconstucția, situată la marginea localității acolo unde sunt în nişte clădiri vechi şi dărăpănate. În locuințele afectate sunt aici oameni bolnavi, nevăzători, cu cancer, cu handicap. Transformatorul ce aparținea firmei amintite a fost preluat de frații viceprimarului care au afaceri în zonă.

Afectată este şi o familie care locuieşte în imediata apropiere a fostei colonii. „De 30 de ani am casa aici, am cumpărat terenul. Am plătit înainte la colonie, apoi ne-a preluat domnul Pârnuţă şi de-atunci când avem curent, când nu avem. Acum un an, tot pe timpul ăsta, s-a întâmplat la fel, a întrerupt curentul. Eu ştiu că transformatorul era al şantierului şi l-au luat aşa, ca hunii, cu cabluri cu tot..” se plângea proprietara imobilului.

Cei afectați spun , însă, că afacerile familiei viceprimarului ar fi mai presus de nevoile cetățenilor și că frații acestuia ar avea un interes imobiliar.

Viceprimarul Ion Pârnuță susține că nu mai poate furniza energia electrică din cauza datoriilor pe care unii dintre locatari le-au acumulat. Recunoaște că reţeaua electrică şi postul de transformare sunt ale firmei adminstrate de cei doi fraţi ai săi.

Viceprimarul Pârnuță:” Au restanţe de 500 de milioane de lei vechi, ei şi subcontractanţii de-acolo.Nu sînt în regulă nici cu actele de identitate. Au domiciliul pe ce? Nu vreau să comentez acest lucru! Eu unul să-i ţin în spinare, nu pot” , a zis viceprimarul. Acesta a mai precizat că unii dintre nevoiași ”vin cu taxiul și se încălzesc la reșou, dar nu au bani să plătească curentul”. Un lucru este cert, viceprimarul nu va relua furnizarea dacă oamenii nu plătesc datoriile.