DECESUL LEGENDEI FOTBALULUI ROMÂNESC, NICOLAE DOBRIN

Fostul mare fotbalist Nicolae Dobrin s-a stins din viață, lăsând o amprentă de neșters în istoria fotbalului românesc.

Nicolae Dobrin, cunoscut sub numele de „Prințul din Trivale”, a părăsit acest pământ acum 17 ani, pe 26 octombrie 2007, la vârsta de 60 de ani, în urma unei boli grave care i-a fost fatală. Legendarul fotbalist a fost o figură emblematică pentru FC Argeș, contribuind la obținerea a două titluri pentru echipă, în anii 1972 și 1979.

„Gâscanul”, așa cum era cunoscut în lumea fotbalistică, a strălucit pe teren, jucând 409 meciuri în prima divizie și marcând 111 goluri. A fost desemnat de trei ori cel mai bun fotbalist al României, în anii 1966, 1967 și 1971, iar la echipa națională a României a avut 48 de apariții și 6 goluri marcate.

Debutul său timpuriu în fotbalul de primă ligă, la vârsta de 14 ani și 10 luni, l-a făcut remarcat rapid în lumea sportului. Dobrin a fost o prezență importantă în echipa națională a României, calificându-se și pentru Campionatul Mondial din Mexic, în 1970, deși nu a evoluat în meciuri din cauza unui conflict cu antrenorul de atunci, Angelo Niculescu.

În 1972, clubul spaniol Real Madrid a manifestat interes pentru transferul lui Nicolae Dobrin, dar acesta nu s-a materializat din cauza intervenției regimului comunist din România. Se spune că Dobrin prefera să rămână la Pitești, unde se simțea cel mai bine, decât să plece în străinătate. Așa a fost viața și cariera unei legende a fotbalului românesc, Nicolae Dobrin, un talent de excepție și un nume de referință în istoria sportului nostru.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.