JURNALISTUL ROMÂN MIRCEA BARBU, ACUZAT DE TRECEREA ILEGALĂ A FRONTIEREI RUSIEI

Jurnalistul român Mircea Barbu, angajat al HotNews.ro, este acuzat de trecerea ilegală a frontierei Rusiei, fiind dat în urmărire internațională.

Jurnalistul român Mircea Barbu a fost pus oficial sub acuzare de autoritățile ruse și dat în urmărire internațională, fiind acuzat de trecerea ilegală a frontierei Rusiei. Jurnalistul, angajat al publicației HotNews.ro, este acuzat de trecerea ilegală a frontierei de stat a Federației Ruse, fapt ce poate fi sancționat cu până la cinci ani de închisoare. Măsura arestului preventiv va fi aplicată în cazul în care va fi reținut pe teritoriul rus sau extrădat dintr-o altă țară.

Un tribunal din regiunea Kursk a dispus joi arestarea sa în lipsă, în urma acuzațiilor că ar fi intrat pe teritoriul Federației Ruse alături de trupele ucrainene pentru a realiza un reportaj despre conflictul din zona Kursk, conform agenției EFE, citată de Agerpres. „Cetățeanul român Mircea Barbu, împreună cu persoane neidentificate venite din Ucraina, a pătruns pe teritoriul Rusiei pentru a documenta invazia din 6 august 2024 în districtul Sudja, din regiunea Kursk”, se precizează în comunicatul emis de Tribunalul Leninski din Kursk.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.