BAROMETRUL LIBERTATEA-INSCOP: Marcel Ciolacu conduce în sondajul de opinie

Conform Barometrului LIBERTATEA-INSCOP, Marcel Ciolacu este în fruntea intenției de vot pentru alegerile prezidențiale.

Conform Barometrului LIBERTATEA-INSCOP, realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului „Libertatea” în perioada 11-18 octombrie 2024, în clasamentul intenției de vot pentru turul I al alegerilor prezidențiale conduce Marcel Ciolacu, urmat de George Simion și Mircea Geoană.

În turul al doilea, Marcel Ciolacu ar câștiga împotriva oricărui contracandidat cu excepția lui Mircea Geoană. Metodologia sondajului a implicat un eșantion de 1106 persoane, cu o eroare maximă admisă de ± 2.95% la un grad de încredere de 95%.

Remus Ștefureac, director INSCOP Research, a subliniat că preferințele electoratului sunt volatile, iar cursa prezidențială reflectă o competiție strânsă. Marcel Ciolacu se află în frunte cu 24-25%, urmat de George Simion cu 20-21% și Mircea Geoană cu 18-19%.

Estimările pentru turul al doilea arată că Marcel Ciolacu ar câștiga împotriva lui George Simion, Elena Lasconi și Nicolae Ciucă. Cu toate acestea, dinamica electorală și evenimentele neprevăzute pot influența rezultatele finale.

Participarea estimată la vot în turul I al alegerilor prezidențiale se situează la 58.6%, iar intenția de vot raportată la cei care declară cu siguranță că vor merge la vot arată că Marcel Ciolacu, George Simion și Mircea Geoană sunt principalii competitori.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.