CONFERINȚA DE ANIVERSARE A 125 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA ICN: „MOȘTENIREA NURSINGULUI”

În perioada 21-22 octombrie 2024, a avut loc la Palatul Parlamentului din București o conferință de anvergură internațională.

Conferința de aniversare a 125 de ani de la înființarea ICN, sub titlul „Moștenirea nursingului: ICN la 125 de ani – sărbătorind, recunoscând și modelând viitorul nostru colectiv”, a fost organizată la Palatul Parlamentului din București. Evenimentul a fost un parteneriat între Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România și ICN (Consiliul Internațional al Asistenților Medicali).

Conferința a adunat peste 90 de reprezentanți ai organizațiilor profesionale internaționale, instituțiilor europene și autorităților din 50 de țări. Printre cei prezenți s-au numărat oficiali din sfera executivă și legislativă, reprezentanți ai mediului academic și 300 de asistenți medicali din România.

Președintele ICN, Pamela Cipriano, și președintele OAMGMAMR, Mircea Timofte, au subliniat importanța asistenților medicali în furnizarea de îngrijiri medicale sigure și accesibile, mai ales în contextul actual al provocărilor globale de sănătate.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.