ITM Argeș Refuză Informațiile în Legătură cu Reclamațiile lui Sever Pahonțu

ITM Argeș refuză să ofere informațiile solicitate privind reclamațiile lui Sever Pahonțu, invocând protecția datelor personale.

Pe 2 octombrie a.c., Jurnalul de Argeș a transmis o solicitare de presă către Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș. Voiam să aflăm ce sesizări a făcut regretatul inginer Sever Pahonțu la această instituție în legătură cu tratamentul umilitor, inuman și dincolo de lege la care a fost supus sistematic, la locul de muncă, de către șeful său Armand Chiriloiu, director al Direcției Silvice Argeș la vremea sesizărilor. Iată întrebarea noastră, limpede și legitimă, formulată de colegul Gabriel Lixandru: „Vă rog să ne comunicați, în baza legii 544/2001, toate datele cu privire la reclamațiile făcute la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș de către inginerul silvic Sever Pahonțu până în anul 2018, când acesta a decedat”.

Pe 18 octombrie, ITM Argeș ne-a răspuns total pe lângă întrebare, eludând esența și spiritul Legii 544, cea a liberului acces la informațiile de interes public: „În urma cererii dumneavoastră, înregistrată la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș sub nr. 23222/11/03.10.2024, prin care solicitați, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, o situație cu privire la reclamațiile făcute la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș de către inginerul silvic Sever Pahonțu până în anul 2018, când acesta a decedat, vă comunicăm următoarele: Potrivit art.12 din Legea 544/12.10.2001, actualizată, se exceptează de la accesul liber al cetățenilor informațiile cu privire la datele personale ale altor cetățeni și informațiile privind activitățile comerciale, dacă publicitatea acestora atinge dreptul de proprietate și principiul concurenței loiale, iar pe cale de consecință suntem în imposibilitatea obiectivă de a furniza date suplimentare”.

De precizat că pe răspunsul de la ITM la întrebarea ziarului nostru s-au ”ostenit” să-și pună semnătura nu mai puțin de trei persoane, în ordine- Anița Maria Neacșu, inspector șef, Grațiela Diana Vlădoiu, consilier juridic și Andreea Rozalia Mălușanu, Compartiment Comunicare și Relații Publice.Marian Staicu

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.