RAZIE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIA DIN ARGEȘ ÎN CADRUL OPERAȚIUNII „JUPITER”

Poliția din Argeș a efectuat 20 de percheziții domiciliare în cadrul operațiunii „JUPITER” sub coordonarea Parchetului.

Joi dimineață, polițiștii de combatere a infracțiunilor economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș au pus în aplicare alte 20 de mandate de percheziție domiciliară în cadrul operațiunii „JUPITER”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române.

IPJ Argeș transmite că perchezițiile domiciliare au fost efectuate în șase cauze penale și au vizat locuințele și sediile unor persoane fizice și juridice, din județele Argeș (17), Dâmbovița (2) și Prahova (1).

Astfel, 3 percheziții domiciliare sunt efectuate într-un dosar penal de evaziune fiscală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Din verificări a rezultat că o persoană, în perioada ianuarie – septembrie 2024, nu ar fi înregistrat în evidența contabilă a societății comerciale operațiunile și veniturile realizate, prejudiciul estimat fiind de 20.000 de lei.

De asemenea, 7 percheziții domiciliare sunt efectuate în două dosare privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Din verificări a rezultat că persoanele cercetate ar fi comercializat țigarete de diferite mărci, fără a avea aplicate timbrele fiscale ale autorităților române. Valoarea accizelor datorate bugetului de stat se ridică la aproximativ 250.000 de lei.

Alte 3 percheziții domiciliare sunt efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Din verificări a rezultat că o persoană, în perioada 2021-2023, folosindu-se de presupusa calitate de avocat, ar fi pretins și primit diferite sume de bani cu titlu de onorariu și taxe de timbru judiciar.

Și patru mandate de percheziție domiciliară sunt puse în executare într-un dosar aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind comiterea infracțiunii de executarea de activități miniere fără licență sau permis. Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie – octombrie 2024, o persoană, folosindu-se de utilaje specifice, ar fi extras și transportat la locuința sa agregate minerale din albia unui râu, fără a deține permis sau autorizație.

Trei mandate de percheziție domiciliară sunt puse în executare și într-un dosar aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Din verificările efectuate a rezultat că o persoană ar fi indus în eroare mai multe societăți comerciale și case de expediție, însușindu-și 36 de anvelope în valoare de 50.000 de lei, pe care ar fi trebuit să le transporte.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor de investigații criminale, a specialiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, a luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița și Prahova. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea situației de fapt și a întregii activități infracționale a persoanelor cercetate.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.