STARTUL CAMPANIEI ELECTORALE PENTRU ALEGERILE PREZIDENȚIALE DIN ACEST AN

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale a debutat pentru români, având 14 candidați în cursa electorală.

Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale din acest an începe vineri, la ora 00:00, şi se va încheia pe data de 23 noiembrie, la ora 7:00. Alegerile prezidențiale sunt programate, în acest an, pe 24 noiembrie – primul tur de scrutin şi pe 8 decembrie – turul al doilea. Pe 24 noiembrie, românii vor putea alege viitorul președinte al României dintre cei 14 candidați înscriși în cursa electorală – 10 candidați propuși de partide politice și de către o organizație a cetățenilor aparținând minorităților naționale, precum și 4 independenți. Biroul Electoral Central a stabilit, pe 10 octombrie, prin tragere la sorți, ordinea în care candidații vor fi înscriși pe buletinul de vot la alegerile prezidențiale.

Campania electorală a fost demarată cu 14 candidați în cursă, fiecare ocupând o poziție specifică pe buletinul de vot. Printre aceștia se numără Elena-Valerica Lasconi de la Uniunea Salvați România, George-Nicolae Simion din cadrul Alianței pentru Unirea Românilor, Ion-Marcel Ciolacu reprezentând Partidul Social Democrat, Nicolae-Ionel Ciucă de la Partidul Național Liberal, Hunor Kelemen al Uniunii Democrată Maghiară din România, Mircea-Dan Geoană și Ana Birchall ca independenți, Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru de la Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională, Sebastian-Constantin Popescu de la Partidul Noua Românie, Ludovic Orban din cadrul Forței Dreptei, Călin Georgescu și Cristian Diaconescu ca independenți, Cristian-Vasile Terheș de la Partidul Național Conservator Român și Silviu Predoiu reprezentând Partidul Liga Acțiunii Naționale.

Pentru buna desfășurare a campaniei electorale, Biroul Electoral Central a impus anumite reguli. Astfel, este interzisă acordarea sau formularea promisiunilor de acordare a beneficiilor sau recompenselor pentru participarea la vot. Primarii au responsabilitatea de a asigura integritatea panourilor, afișelor electorale și a altor materiale de propagandă electorală în locurile autorizate, cu sprijinul poliției locale sau al Ministerului Afacerilor Interne acolo unde este necesar. De asemenea, panourile electorale dedicate candidaților trebuie să fie distincte de cele pentru alegerile parlamentare.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.