GUVERNUL REVIZUIEȘTE GRILA NAȚIONALĂ DE EVALUARE A NEVOILOR PERSOANELOR VÂRSTNICE DUPĂ 24 DE ANI

Guvernul adoptă noua grilă națională de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice, revizuită după 24 de ani, aducând schimbări majore pentru condițiile acestora.

Guvernul a adoptat noua grilă națională de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice, care nu fusese revizuită de 24 de ani. Această schimbare majoră va intra în vigoare începând cu data de 1 martie 2025 și va aduce modificări substanțiale în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor oferite persoanelor vârstnice.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a propus simplificarea grilei naționale de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice, precum și revizuirea instrumentelor standard de evaluare a acestora, inclusiv criteriile de încadrare în grade de dependență și fișa de evaluare socio-medicală. Aceste modificări au fost necesare, deoarece grila nu mai fusese actualizată din anul 2000.

Grila națională de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice are un rol crucial în încadrarea acestora în grade de dependență și în elaborarea planurilor individualizate de îngrijire și asistență. Revizuirea acestei grile va aduce beneficii semnificative persoanelor vârstnice, asigurându-le condiții de trai mai bune și adaptate nevoilor lor specifice.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.