24 DE ȘCOLI DIN ARGEȘ VOR PRIMI FINANȚARE PENTRU PROIECTE ANTI-VIOLENȚĂ

24 de școli din Argeș vor beneficia de finanțare pentru combaterea violenței școlare.

24 de școli din Argeș vor primi bani pentru proiecte care previn și combat violența în școli. Bugetul este alocat de Ministerul Educației prin Mecanismul național de susținere a prevenirii criminalității gestionat de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

În cadrul proiectului „Împreună prindem curaj”, un program derulat la nivel național, fiecare unitate de învățământ preuniversitar selectată va putea primi o finanțare de circa 4000 de lei pentru activități de prevenire și combatere a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar.

„Lucrurile care contează cu adevărat trebuie promovate! Banii confiscați de la infractori merg în proiecte sănătoase pentru generațiile tinere. „Împreună prindem curaj” este unul dintre acestea. Pentru anul școlar 2024-2025 suma alocată este de peste 3 milioane de lei, de care vor beneficia cel puțin 360 de școli, 30.000 de elevi și 10.000 de părinți.

În județul meu, Argeș, 24 de unități de învățământ preuniversitar vor beneficia de 95.400 de lei în total pentru activități de prevenire și combatere a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar. Inclusiv cea din Băiculești, comuna mea.

Sunt mama de doi și îmi doresc pentru toți copiii argeșeni și din întreaga țară ca școala să fie un cadru sigur, departe de situații conflictuale, de bullying, de droguri sau de orice alte infracțiuni”, a declarat Alina Gorghiu, ministra justiției și președinta PNL Argeș.M.S.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.