PREȘEDINTELE AUSTRIAC ALEGE CHIAR ȘI DUPĂ ALEGERILE PIERDUTE

Președintele Alexander Van der Bellen îi însarcinază pe politicienii de opoziție să formeze o coaliție de guvernare în Austria.

Președintele austriac Alexander Van der Bellen a declarat marți că l-a însărcinat pe cancelarul Karl Nehammer, șeful Partidului Popular Conservator (OVP), să formeze o coaliție de guvernare, chiar dacă Partidul Libertății (FPO), de extremă dreapta, a câștigat alegerile generale de luna trecută. Van der Bellen a spus că îi cere lui Nehammer, al cărui partid s-a clasat pe locul al doilea, să poarte discuții de coaliție cu social-democrații, clasați pe locul al treilea, deoarece niciun partid nu a fost dispus să guverneze cu liderul FPO, Herbert Kickl.

Van der Bellen, un fost lider al Verzilor, care și-a exprimat rezervele cu privire la intrarea lui Kickl în guvern sub conducerea sa, a susținut că nu este obligat să îi ceară câștigătorului alegerilor să formeze o coaliție de guvernare. Kickl a avertizat la rândul său că ar fi nedemocratic ca partidul său să nu intre la guvernare și a avertizat împotriva formării unei „coaliții a învinșilor”, care să-l excludă din executiv.

Nehammer este un opozant al accesului deplin al României și Bulgariei în Schengen, ultimul aviz negativ al Austriei în acest sens fiind exprimat recent, la Consiliul de justiție și Afaceri Interne din 10 octombrie.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.