GREVĂ GENERALĂ ȘI MITING DE PROTEST ÎN FAȚA SRR

În data de 28 octombrie 2024 – miting de protest în fața SRR, iar în data de 5 noiembrie 2024, grevă generală de o zi pentru semnarea unui CCM.

Disperarea conducerii Societății Române de Radiodifuziune conduse de președintele director general Răzvan Ioan Dincă, de a opri acțiunile greviste prin tot felul de intoxicări, manipulări și amenințări asupra celor care au avut curajul să semneze pentru declanșarea grevei, nu a avut șanse de reușită. Cu excepția câtorva persoane care au cedat presiunilor, cei peste 300 de colegi curajoși au decis să continue acțiunile greviste pentru semnarea unui Contract Colectiv de Muncă la standarde egale cu cele ale colegilor din Societatea Română de Televiziune, instituție care funcționează în baza aceleiași legi de organizare ca și SRR.

În consecință, în conformitate cu deciziile membrilor afiliați din Societatea Română de Radiodifuziune – Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind și Sindicatul Național din Cultură FAIR, în data de 5 noiembrie 2024, timp de o zi, între orele 00,00 și 24,00, va avea loc o grevă generală. Angajații care doresc să se alăture celor peste 300 de colegi – spartani care au semnat deja tabelele cu semnături pentru declanșarea acțiunilor greviste o mai pot face până cel târziu 31 octombrie 2024, prin liderii de grupă sindicală sau semnând documentele atașate și trimise la adresa de mail [email protected]

În funcție de rezultatul acestei greve vor urma și alte forme de protest. În data de 28 octombrie 2024, ora 13,00, în fața sediului central va avea loc un miting de protest la care vor participa angajați ai SRR din București și studiourile regionale, dar și colegi din Agenția Națională AGERPRES, Societatea Română de Televiziune, freelanceri, precum și susținători din partea federațiilor afiliate la Confederația CNSLR-Frăția. Acțiunea a fost autorizată de către Primăria Municipiului București.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.