RUSIA ȘI UCRAINA EFECTUEAZĂ SCHIMB DE PRIZONIERI DE RĂZBOI

Rusia și Ucraina au schimbat 95 de prizonieri de război într-un acord semnat sub egida Emiratelor Arabe Unite.

Rusia și Ucraina au anunțat vineri că au schimbat 95 de prizonieri de război ucraineni cu același număr de prizonieri ruși, după negocieri purtate sub egida Emiratelor Arabe Unite, informează AFP.

„Nouăzeci și cinci dintre concetățenii noștri s-au întors acasă. Soldați care au apărat Mariupol și Azovstal, regiunile Donețk, Lugansk, Harkov, Kiev, Cernigău și Herson”, a anunțat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„De fiecare dată când Ucraina își salvează cetățenii din captivitatea rusă, aducem mai aproape ziua în care libertatea va fi redată tuturor celor aflați în captivitate în Rusia”, a adăugat Zelenski, care a mulțumit „echipei care a participat la căutări și la eliberarea prizonierilor”.

„Datorită acestei negocieri, 95 de soldați ruși au fost eliberați”, a anunțat la rândul său Ministerul Apărării rus. „În schimb, 95 de prizonieri de război ucraineni au fost eliberați”, a adăugat sursa citată, potrivit AFP.

Cele două tabere au schimbat deja sute de prizonieri de la invazia Rusiei asupra Ucrainei din februarie 2022, după acorduri negociate prin intermediul Emiratelor Arabe Unite, Arabiei Saudite sau Turciei. Ultimul schimb s-a produs luna trecută și a vizat 206 prizonieri din fiecare tabără.

Vineri, autoritățile ucrainene au declarat că au recuperat rămășițele a 501 de soldați ucraineni uciși în lupte, în principal în estul Ucrainei. Deputatul rus Șamsail Saraliev a anunțat la canalul de știri rus RBK că Rusia a recuperat în schimb cadavrele a 89 de soldați.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.