DEZVOLTĂRI IMPORTANTE PE AUTOSTRUZI DIN ROMÂNIA: SIBIU-PITEȘTI ȘI CRAIOVA-PITEȘTI

Ministrul Transporturilor anunță deschideri de tronsoane până la finalul anului, oferind detalii despre progresul lucrărilor.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a dat asigurări că primii 15 km din Autostrada Sibiu-Pitești vor fi finalizați și deschiși circulației până la sfârșitul anului în curs. De asemenea, alți 20 km din Drumul Expres Craiova-Pitești, de la Albota la A1, vor fi inaugurați între 15 și 20 noiembrie, conform informațiilor transmise de Agerpres.

Grindeanu a făcut declarațiile la șantierele de construcție, menționând că lucrările pe lotul 5 de la Pitești la Curtea de Argeș de pe Autostrada Sibiu-Pitești sunt devansate și se estimează finalizarea acestuia până la sfârșitul anului 2025. Cu toate acestea, ministrul a promis că în această toamnă, în jurul datei de 1 decembrie, vor fi deschiși primii 16 km de autostradă către Curtea de Argeș, restul tronsonului urmând să fie finalizat în primăvară.

Pe lotul 4 de pe Drumul Expres Craiova-Pitești, Grindeanu a anunțat că între 15 și 20 noiembrie se vor deschide primii 20 de km, iar restul traseului până la A1 va fi finalizat până la finalul anului. De asemenea, din luna noiembrie se va circula pe cei 17-18 km din această porțiune de drum expres.

Cosmin Vasile, Președintele Consiliului Județean Dolj, a adăugat că Craiova va fi conectată aproape de Pitești până la finalul lunii noiembrie prin drumul expres, iar de anul viitor va exista o legătură directă între Craiova și capitală, iar în viitor și cu Constanța. Aceste proiecte vor transforma județul Dolj într-un hub logistic și de comunicații, cu perspective de dezvoltare și creare de locuri de muncă datorită legăturilor spre Filiași-Lugoj și Calafat.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.