ANIVERSARE ARHIEPISCOPUL CALINIC ARGESEANUL LA CENTRUL CULTURAL PITESTI

Centrul Cultural Pitești a fost gazda unui eveniment de excepție dedicat aniversării Arhiepiscopului Calinic Argeșeanul.

Ieri după-amiază, Centrul Cultural Pitești a fost gazda unui eveniment de excepție realizat în parteneriat cu Filiala Pitești a Uniunii Scriitorilor din România. În cadrul proiectului „Personalități culturale”, a fost organizată conferința cu tema „Calinic – 80. În Slujba Credinței și a Culturii”.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala Ars Nova de la Casa Cărții, având drept invitat de onoare arhiepiscopul Calinic Argeșeanul. Manifestarea moderată de scriitorul Jean Dumitrașcu a avut drept scop aniversarea Arhiereului Calinic Argeșeanul în anul în care a împlinit 80 de ani de viață. Participanții au fost membri ai Uniunii Scriitorilor din România – filiala Argeș, personalități din instituțiile administrative și culturale ale județului, precum și preoți de la parohiile din Pitești.

Manifestarea a debutat cu un moment muzical, urmat de laudatio ce a cuprins impresii legate de viața ierarhului. Scriitorul Nicolae Oprea i-a oferit Chiriarhului Argeșean o diplomă de excelență, iar conf. univ. dr. Mircea Bârsilă a evidențiat profunzimea operelor publicate de acesta. Octavian Mihai Sachelarie a subliniat colaborarea dintre Arhiepiscopie și instituțiile culturale ale județului.

Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul și-a prezentat cea mai recentă carte intitulată „Bucuria de a trăi” și a mulțumit celor prezenți pentru organizarea evenimentului. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România și senior editor al revistei ARGEȘ. A scris și publicat mai multe cărți, studii, articole și monografii, evidențiindu-se prin coordonarea editării primei ediții a operei integrale a Patriarhului Iustin Moisescu.

În 2009, a fost tipărit volumul „Învățăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Theodosie” și alte cărți ce reflectă preocuparea sa pentru învățături morale. Cele peste 80 de cărți publicate invită cititorii la bucuria lecturii și dialog interior.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.