FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE FOTBAL ANUNȚĂ DEMARAREA UNEI ANCHETE DUPĂ INCIDENTELE DE RASISM DE LA MECIUL ROMÂNIA-SPANIA

Federația Română de Fotbal investighează incidentele de rasism de la meciul România-Spania U19.

Federația Română de Fotbal a anunțat că a demarat o anchetă pentru a investiga incidentele survenite la meciul dintre naționalele U19 ale României și Spaniei, transmite News.ro.

“FRF are o politică de toleranță zero în ceea ce privește orice formă de discriminare. La toate loturile naționale există un cod de conduită clar, care promovează respectul și valorile sportive. Condamnăm ferm și ne disociem categoric de orice acțiune sau declarație în interesul promotorilor rasismului, xenofobiei, discursului instigator la ură sau al oricărei forme de discriminare.

Respectul și egalitatea sunt valorile pe care fotbalul românesc le susține, iar FRF va lua toate măsurile necesare pentru a asigura un mediu sigur și incluziv pentru toți participanții la acest sport”, a precizat FRF.

Federația spaniolă a anunțat, marți, în social media, că fotbalistul Elijah Gift a fost victima unui incident rasist în România. “Internaționalul nostru U19 Elijah Gift a fost victima unui incident rasist la meciul România-Spania din cadrul Turneului Internațional de la București. Condamnăm cu fermitate orice fel de atitudine discriminatorie în lumea fotbalului și îi transmitem lui Elijah tot sprijinul nostru”, a precizat RFEF.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.