ACȚIUNE DE INFORMARE ȘI PREVENIRE A VIOLENȚEI ÎN MEDIUL ȘCOLAR LA LICEUL TEHNOLOGIC CONSTRUCȚII MAȘINI MIOVENI ȘI ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”GEORGE TOPÂRCEANU” MIOVENI

Elevii și cadrele didactice s-au întâlnit cu jandarmii și specialiștii pentru a preveni violența școlară.

Astăzi, 15 octombrie, elevii și cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Construcții Mașini Mioveni și Școala Gimnazială ”George Topârceanu” Mioveni au participat la o acțiune de informare și prevenire a violenței în mediul școlar.

Activitatea face parte din programul ”Ora de civilizație” derulat de Jandarmeria Română, finanțat prin Mecanismul național de susținere a prevenirii criminalității. Structurile specializate vor continua acțiuni similare pe tot parcursul anului școlar la instituțiile de învățământ din zona de responsabilitate.

Jandarmii argeșeni au discutat cu elevii despre faptele antisociale, implicațiile acestora, genurile de fapte infracționale sau contravenționale, precum și pedepsele prevăzute de lege. Au fost abordate subiecte precum folosirea responsabilă a rețelelor sociale, bullying-ul, consumul de alcool și substanțe interzise, respectarea normelor de conviețuire socială și comportamentele dezirabile în mediul școlar.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.