Încheiată perioada de înregistrare pentru votul prin corespondență la alegerile din străinătate

Perioada de înregistrare pentru votul prin corespondență la alegerile prezidențiale și parlamentare s-a încheiat, cu un număr însemnat de cereri înregistrate.

Perioada în care alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate puteau să se înscrie pentru a vota prin corespondență la alegerile prezidențiale s-a încheiat. Potrivit site-ului AEP, de la 1 aprilie până pe 10 octombrie, s-au înregistrat pentru a vota prin corespondență 6.916 cetățeni. În ceea ce privește votul prin corespondență la parlamentare, până vineri după-amiază, 6.014 cereri au fost înregistrate pe portalul www.votstrainatate.ro din partea alegătorilor din străinătate.

Termenul-limită de înregistrare ca alegător prin corespondență la alegerile pentru Președintele României a fost 10 octombrie, iar la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților este 17 octombrie. Cetățenii români din străinătate s-au putut înregistra până la sfârșitul lunii septembrie ca alegători la secțiile de votare, pentru ambele alegeri. Conform site-ului AEP, 6.751 de cereri de vot la secție au fost primite pentru alegerile prezidențiale și 6.067 pentru alegerile parlamentare.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.