FORUM DE AFACERI ROMÂNIA–EGIPT ORGANIZAT DE CCIB ÎN AULA CAROL I

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București a găzduit Forumul de Afaceri România–Egipt la Aula Carol I.

La 9 octombrie a.c., Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a organizat, în Aula Carol I, gazdă a unor importante momente din istoria poporului nostru în cursul celor 113 ani de la inaugurarea „Palatului Camerei de Comerț București”, cum ar fi semnarea unor tratate de pace, a unor importante documente internaționale, un nou eveniment de promovare internațională ”Forumul de Afaceri România–Egipt” cu prilejul celei de-a 4-a reuniuni a Comisiei Interguvernamentale România – Republica Arabă Egipt (Comisia Mixtă) – se arată într-un comunicat de presă al CCIB.

Forumul de Afaceri a fost onorat de participarea celor doi copreședinți din Comisia Mixtă, dna Dr. Rania Al-Mashat, Ministrul Planificării, Dezvoltării Economice și Cooperării Internaționale respectiv dl. Ștefan-Radu Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, ambasadorii celor două țări acreditați la Cairo, E.S. dna. Olivia Toderean și respectiv E.S. Dl. Moayad Fathallah Mohamed El Dalie, la București, alți demnitari și oficiali, precum și circa 110 reprezentanți ai mediului de afaceri din cele două țări.

Forumul de Afaceri, moderat de dl. Radu Magdin, Smartlink, a fost deschis de dl. Iuliu Stocklosa, președintele CCIB, copreședinte al Consiliului de Afaceri România – Egipt printr-un mesaj de bun venit adresat celor doi copreședinți în Comisia Mixtă, precum și celorlalți participanți la eveniment. În continuare a făcut o succintă prezentare a locului și poziției Bucureștiului în economia României și în comerțul internațional al țării, asigurând pe cei prezenți că CCIB va continua să susțină interesele membrilor săi și a mediului de afaceri din București și nu numai, inclusiv pentru internaționalizarea afacerilor, Egipt fiind o piață prioritară de abordare în programele Camerei.

”CCIB are încheiate 8 acorduri de cooperare cu parteneri din Republica Arabă Egipt, iar în baza celui semnat cu Asociația Oamenilor de Afaceri din Egipt (EBA), funcționează Consiliul de Afaceri România –Egipt, Acest Acord a pus bazele unui parteneriat neguvernamental foarte important pentru dezvoltarea comerțului bilateral, cooperării economice și promovării investițiilor reciproce, fiind onorat să asigur copreședinția acestui Consiliu alături de colegul meu dl. Dr. Ahmed ElSokkary, membru în conducerea EBA” a declarat președintele Stocklosa.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.