ERORI ÎN PROGNOZA METEO: BBC Weather Anunță Vânturi de 150 de Ori Mai Puternice Decât Uraganul Milton

Prognoza eronată a BBC Weather a provocat panică în Marea Britanie cu vânturi exagerate.

În dimineaţa zilei de joi, 10 octombrie, britanicii au fost alarmați de o prognoză eronată a aplicaţiei de meteorologie a grupului BBC, utilizată pe scară largă în această ţară. Era vorba despre vânturi de 150 de ori mai puternice decât cele dezvoltate de uraganul Milton. Eroarea a fost cauzată de o defecţiune majoră a datelor, a informat Reuters, știrea fiind preluată de Agerpres.

În timp ce la ştirile TV se arăta cum uraganul Milton s-a năpustit asupra coastelor Floridei în Statele Unite, rafalele prognozate de aplicaţia BBC Weather i-au determinat pe mulţi să apeleze la reţelele de socializare pentru o explicaţie. „Du-te acasă, aplicaţie meteo BBC, eşti beată! Este vorba despre 37 mile pe oră” (59,5 km/h), a scris un utilizator al reţelei de socializare X, cu numele de Larky McRory, alături de o captură de ecran a aplicaţiei ce arăta viteze ale vântului de 18.995 mile pe oră (30.569 kilometri pe oră) – scriu și cei de la digi24.ro.

BBC Weather și-a cerut scuze și a dat asigurări publicului că nu trebuie să se pregătească pentru vânturi cu forţa unui uragan, precizând într-un mesaj distribuit pe reţeaua X că vremea de joi va fi cel mai probabil specifică pentru o zi obişnuită de toamnă, cu aer rece şi averse puternice.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.