REALIZAREA PLANULUI DE MANAGEMENT AL APELOR PLUVIALE PENTRU MUNICIPIUL PITEȘTI

Contract semnat pentru elaborarea planului de apărare împotriva inundațiilor pluviale în Pitești.

Joi, 10 octombrie, a fost semnat contractul de servicii în vederea realizării Planului de Management al Apelor Pluviale pentru Municipiul Pitești. Valoarea contractului este de 318.920 lei, inclusiv TVA, iar durata de realizare este de 5 luni.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Pitești, consultantul va elabora Planul prin parcurgerea celor 3 etape stabilite de Directiva Inundații. Etapa 1 presupune o analiză a situației curente în legătură cu istoricul evenimentelor de inundații pluviale, modul de gestionare a apelor pluviale și o vizită în teren la punctele critice. Etapa a doua constă în analiza modelelor hidraulice și dezvoltarea unor noi modele pentru hărțile de risc la inundații pluviale.

În etapa a treia, se vor stabili programele de intervenții și măsuri, ținând cont de politicile actuale și viitoare de planificare. Se vor propune soluții bazate pe natură și sisteme de drenaj sustenabile. Consultantul va evalua eficiența măsurilor prin modelare hidraulică și va întocmi o hartă de hazard post-implementare, contribuind la un plan de investiții pentru gestionarea apelor pluviale.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.