MODERNIZAREA TRECERILOR LA NIVEL CU CALEA FERATĂ, O PRIORITATE NAȚIONALĂ

Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, solicită informații despre modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată din județul Argeș, subliniind importanța siguranței circulației.

Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, s-a adresat ministrului Transporturilor și Infrastructurii în ceea ce privește modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată de pe teritoriul județului Argeș. Parlamentarul susține că infrastructura feroviară din România are un număr de aproximativ 5.000 de treceri la nivel, echipate în 4 configurări, respectiv cu bariere automate (BAT), cu sisteme de semnalizare a apropierii trenului (SAT), cu bariere mecanice (BM) sau cu indicatoare rutiere (IR).

Dănuț Bica: ”Ținând cont de angajamentele asumate de țara noastră în ceea ce privește implementarea specificațiilor tehnice de interoperabilitate în domeniul transporturilor (inclusiv implementarea Sistemului de gestionare a traficului feroviar – ERTMS), precum și de faptul că la noi se produc numeroase accidente la joncțiunile drum-cale ferată, modernizarea trecerilor la nivel reprezintă o prioritate majoră a programului de investiții pentru îmbunătățirea siguranței circulației.

Drept urmare, Guvernul a aprobat și demarat Proiectul Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată, care face parte din Master Planul General de Transport al României (MPGT) și este propus pentru finanțare în perioada 2021-2030. Implementarea acestuia reprezintă una dintre măsurile esențiale atât pentru asigurarea securității circulației trenurilor și autovehiculelor, cât și pentru creșterea confortului participanților la trafic.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.