MINISTRUL SIMONA BUCURA OPRESCU, LA CONFERINȚA LA NIVEL ÎNALT DEDICATĂ PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI DE LA BUDAPESTA: ”ÎMPREUNĂ PUTEM TRANSFORMA DIZABILITATEA ÎN ABILITATEA DE A REUȘI!”

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a participat astăzi, la Budapesta, la Conferința la nivel înalt dedicată persoanelor cu dizabilități cu tema “You are Value!”. Evenimentul a fost organizat în contextul Președinției Ungare a Consiliului Uniunii Europene. În cadrul Conferinței s-a desfășurat și panelul ministerial coordonat de Attila Fulop – ministru de stat pentru Îngrijiri în cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Ungaria, ocazie cu care ministrul Simona Bucura-Oprescu a adus în atenție proiectele României pentru integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii.
 
“Da, „You are value!” este mesajul corect! Fiecare dintre noi are ceva de spus, ceva de adăugat la viața comunității noastre. Împreună putem transforma dizabilitatea în abilitatea de a reuși. Prin grija autentică față de cei aflați în nevoie și prin integrarea lor reală în societate și pe piața muncii, punem bazele incluziunii și demnității pentru persoanele cu dizabilități.
 
Ministerul Muncii și Solidarității Sociale promovează și susține integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii. Prin programele de economie socială, inițiativele de ocupare și proiectele dedicate, sprijinim atât angajații cu dizabilități, cât și angajatorii lor. Persoanele cu dizabilități sunt o parte esențială a societății noastre, iar abilitățile și calitățile lor sunt o resursă valoroasă pentru piața muncii, chiar dacă barierele încă persistă.
 
Ne dorim să construim o societate în care fiecare om are șansa să contribuie, să reușească și să fie apreciat.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.
MMSS își propune ca România să atingă până în 2027 o rată de angajare a persoanelor cu dizabilități de cel puțin 55% din numărul total al acestora, iar cel puțin 4% din personalul companiilor și instituțiilor publice cu mai mullt de 50 de angajați să fie persoane cu dizabilități.
 
Una dintre măsurile de stimulare a angajatorilor pentru angajarea permanentă a persoanelor cu dizabilități și a absolvenților din rândul persoanelor cu dizabilități este acordarea unei subvenții de aproximativ 450 de euro pentru o perioadă de 18 luni.
 

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.