TENTATIVĂ DE OMOR ÎN COMUNA CORBENI

Tentativă de omor în Corbeni: minor de 15 ani a rănit alt minor cu un obiect ascuțit în zona gâtului.

Tentativă de omor în comuna Corbeni. Un băiat de 15 ani a rănit un alt minor în vârstă de 17 ani cu un obiect ascuțit, chiar în zona gâtului. S-a întâmplat luni, 7 octombrie.

Minorul rănit a fost transportat la Spitalul Municipal Curtea de Argeş, iar apoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, fiind ulterior transferat la un spital din Bucureşti. Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

„În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, audierii de persoane şi constatărilor medico-legale, efectuate în cursul zilei de 07.10.2024, persoana bănuită, indicată drept făptuitor, minor în vârstă de 15 ani, a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi de inculpat în cauză, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor”, a transmis Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Luni, 7 octombrie, inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, apoi Tribunalul Argeș a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Actele de urmărire penală au fost efectuate de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş şi, prin delegare, de organele de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş anunță că efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale sau dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.