DECIZIE IMPORTANTĂ ÎNTR-UNUL DIN CELE MAI IMPORTANTE ORAŞE DIN EUROPA PRIVIND VEHICULELE DIESEL

Bruxelles-ul decide să întârzie interzicerea anumitor mașini diesel, generând reacții diverse în opinia publică.

Bruxelles-ul a decis să întârzie interzicerea anumitor mașini diesel, stârnind reacții diverse în rândul opiniei publice. Măsura vine pe fondul unei controverse mai mari legate de politicile climatice adoptate la nivel european – scriu cei de la capital.ro.

Conform Bloomberg, autoritățile locale din Bruxelles, au votat vineri, 4 octombrie, o lege care prelungește cu doi ani aplicarea reglementărilor menite să limiteze accesul vehiculelor diesel Euro 5 în zona cu emisii reduse a capitalei Belgiei, care se întinde pe 161 kilometri pătrați. Această amânare vine după un șir de decizii similare luate în alte orașe din Flandra, Belgia, și reflectă o tendință mai largă de ezitare în implementarea măsurilor ecologice.

Contextul acestei amânări este marcat de presiuni politice semnificative la nivel european, în special în lumina recentei decizii a Uniunii Europene de a suspenda o lege importantă pentru combaterea defrișărilor globale. Această amânare a intervenit cu o săptămână înainte de alegerile locale din Belgia, ceea ce a intensificat speculațiile privind motivațiile politice din spatele deciziei.

Pe de altă parte, susținătorii amânării spun că aceasta este o măsură necesară pentru a ajuta cetățenii, în special pe cei afectați de pandemia de Covid-19 și criza energetică recentă. Decizia de a amâna interzicerea vehiculelor diesel a fost primită cu o reacție mixtă, iar criticii susțin că aceasta va avea un impact negativ asupra calității aerului din oraș.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.