PROGNOZA METEO PÂNĂ PE 20 OCTOMBRIE: VAL DE AER CALD ÎN ROMÂNIA

Administrația Națională de Meteorologie prezice un val de aer cald în următoarele săptămâni, cu temperaturi peste medie și ploi sporadice.

Un val de aer cald traversează țara noastră, în următoarele două săptămâni. Temperaturile vor fi cu mult peste normele calendaristice, însă ploile vor mai cuprinde, treptat, regiuni întinse.

În Banat, vremea se va încălzi față de zilele precedente, astfel, media regională a temperaturilor maxime în prima zi a săptămânii va fi de 20 de grade, iar în perioada 8 – 10 octombrie sunt prognozate valori medii de 24…26 de grade. După acest interval, tendința temperaturii va fi de scădere ușoară, spre o medie a valorilor maxime de 22 de grade, iar din 14 și până 20 octombrie caracteristice vor fi valori în jurul a 19 grade. Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare, astfel de la o medie a acestora de 7 grade în primele două nopți, se va ajunge la 12…14 grade în perioada 9 – 11 octombrie, iar ulterior sunt estimate valori cuprinse între 7 și 10 grade.

În Crișana, vremea se va încălzi față de zilele precedente, astfel, media regională a temperaturilor maxime în prima zi a săptămânii va fi de 18 grade, iar în perioada 8 – 10 octombrie sunt prognozate valori medii de 24…26 de grade. După acest interval, tendința temperaturii va fi de scădere ușoară, spre o medie a valorilor maxime de 22 de grade, iar din 14 și până 20 octombrie sunt prognozate valori în jurul a 18 grade. Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare, astfel de la o medie a acestora de 7…8 grade, se va ajunge la 11…14 grade în perioada 9 – 11 octombrie, iar ulterior sunt estimate valori cuprinse între 6 și 10 grade.

În Transilvania, până în 11 octombrie, tendința va fi de încălzire, astfel de la o medie a temperaturilor maxime de 16…17 grade în prima zi, se va ajunge la o vreme caldă cu valori termice diurne în general de 22…24 de grade. În 12 și 13 octombrie sunt prognozate temperaturi maxime în jurul a 20 de grade, iar pentru a doua săptămână caracteristice vor fi valorile cuprinse între 16 și 18 grade. În primele două nopți temperaturile minime vor fi în general de 4…6 grade, cu valori mai scăzute spre 0…1 grad în estul regiunii. În perioada 10 – 14 octombrie, la nivelul regiunii sunt estimate valori de 8…10 grade, apoi se va reveni la o medie a acestora de 4…6 grade.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.