Vehiculele de mare tonaj, restricții și taxe pe drumurile județene

De la începutul anului viitor, vehiculele de mare tonaj vor avea restricții și taxe pe anumite drumuri județene din Brașov.

De la începutul anului viitor, pe mai multe drumuri administrate de Consiliul Judeţean Braşov, vehiculele de mare tonaj vor mai putea circula doar în baza unor permise de liberă trecere şi a unei „taxe de drum”, anunță Bună Ziua Brașov. Regulamentul prin care au fost instituite noile reguli a fost aprobat de Consiliul Judeţean Braşov în primăvara acestui an, însă nu a putut fi aplicat pentru că fuseseră eliberate permise de liberă trecere gratuite valabile până la 31 decembrie 2024.

Potrivit hotărârii de Consiliu Judeţean din 25 aprilie 2024, de anul viitor, pe 16 drumuri judeţene – 8 din zona Braşov, 4 din zona Făgăraş şi 4 din zona Rupea – vor fi aplicate tarife de liberă trecere pentru toate vehiculele a căror masă maximă autorizată depăşește limita de tonaj aplicată unui anumit sector. De exemplu, pentru toate drumurile judeţene pe care se aplică această taxă, pentru un vehicul cu masa totală cuprinsă între 24 şi 40 de tone se va plăti o taxă anuală de 1.500 de lei.

Pe de altă parte, sunt exceptate de la plata taxei vehiculele instituțiilor publice din domeniul apărării naționale, siguranței publice, serviciilor pentru situații de urgență, ambulanțele, dar și vehiculele utilizate la transportul public local de persoane realizat prin servicii regulate, cele destinate transportului școlar, precum și utilajele agricole din proprietatea persoanelor fizice sau juridice, înmatriculate în județul Brașov.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.