VERIFICĂRI LA EXPOZIȚIE DE CÂINI DIN COSTEȘTI: DOSARE PENALE DESCHISE DE POLIȚIȘTI

Polițiștii deschid dosare penale în urma neregulilor găsite la expoziția de câini din Costești.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au efectuat verificări la o expoziție de câini din Costești și au descoperit mai multe nereguli, deschizând dosare penale ca urmare a situației constatate.

În perioada 4-5 octombrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din Argeș au desfășurat acțiuni informativ-preventive în județ. Printre acestea s-a numărat și o vizită la o expoziție chinologică multirasă organizată pe stadionul din Costești.

Deși inițial au intervenit într-un context preventiv, polițiștii au identificat șapte câini care fuseseră supuși unor intervenții chirurgicale nejustificate, cum ar fi cuparea urechilor. Ca urmare, au deschis dosare penale conform prevederilor legale, în conformitate cu articolul 25 alineatul 1 litera a din Legea 205/2004 referitoare la protecția animalelor.

Conform legislației, operațiile chirurgicale efectuate în scopul modificării aspectului unui animal sau în alte scopuri necurative, precum cuparea urechilor, se constituie drept infracțiuni și sunt sancționate cu pedeapsa închisorii de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.