EDUCAȚIA CONTINUĂ ȘI ADAPTABILITATEA, CHEILE PREGĂTIRII PENTRU MESERIILE VIITORULUI

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale subliniază importanța educației continue și a adaptabilității în fața schimbărilor. Ziua Mondială a Educației, sărbătorită pe 5 octombrie, reprezintă un moment de reflectare asupra evoluției sistemului educațional.

Adaptabilitatea și educația continuă devin esențiale pentru a fi pregătiți în meseriile viitorului și ne fac mai puternici și mai încrezători în fața schimbărilor, a scris, sâmbătă, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, pe pagina de Facebook a ministerului de resort, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației.

Profesorii sunt cei care ne îndrumă primii pași, plantând semințele cunoașterii și pasiunii pentru dezvoltare. Dar educația nu se oprește odată cu terminarea școlii. Fiecare zi este o nouă oportunitate de a învăța ceva nou, de a ne perfecționa și de a deveni mai buni în ceea ce facem. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale sprijină această evoluție prin programe care încurajează învățarea continuă, creșterea competitivității și adaptabilității forței de muncă.

Într-o lume în care schimbările economice și sociale sunt inevitabile, adaptabilitatea și educația continuă devin esențiale pentru a fi pregătiți pentru meseriile viitorului. Educația continuă ne menține deschiși la noi idei, ne face mai puternici și mai încrezători în fața schimbărilor”, a subliniat Bucura Oprescu.

Ziua Mondială a Educației este marcată în fiecare an, pe data de 5 octombrie, începând din anul 1994. Aceasta a fost desemnată de UNESCO și marchează semnarea, în 1966, a ”Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor”, care, alături de cea „privind învățământul superior” din 1997, constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice la scară globală, potrivit site-ului en.unesco.org.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.