MINISTERUL EDUCAȚIEI LANSEAZĂ PROGRAMUL DE REDUCERE A ABANDONULUI UNIVERSITAR

Ministerul Educației propune un program național menit să sprijine studenții universitari în finalizarea studiilor.

Ministerul Educației a dat startul consultării publice pentru proiectul de hotărâre de Guvern ce reglementează Programul Național de Reducere a Abandonului Universitar (PNRAU), conform noii Legi a învățământului superior.

„Este un plan de susținere a tinerilor să meargă la facultate. Și nu doar să meargă la facultate, ci și să fie absolvenți – să nu renunțe și să finalizeze studiile superioare!”, a subliniat Ligia Deca, ministrul Educației.

Programul are ca obiectiv monitorizarea și reducerea abandonului universitar, incluzând acțiuni de sprijinire a tranziției de la liceu la facultate, susținerea financiară a Centrelor de consiliere și orientare în carieră și promovarea schimbului de bune practici între universități.

Un aspect important al PNRAU este dezvoltarea unor politici și practici de reînscriere pentru studenții care au abandonat studiile, oferindu-le astfel o „A doua șansă” de a-și continua formarea academică.

De asemenea, se va implementa un sistem de monitorizare a trecerii de la liceu la facultate, identificând din timp posibilele situații de risc de abandon.

Instituțiile de învățământ superior vor elabora strategii personalizate pentru reducerea abandonului universitar, adaptate la nevoile și particularitățile specifice identificate la nivelul fiecărei instituții și programe de studii.

„Vă invităm să participați la consultare și să ne împărtășiți opiniile voastre. Prin colaborare, putem construi un sistem educațional mai incluziv, unde fiecare student să se simtă susținut și încurajat să-și continue parcursul academic!”, a transmis ministrul Educației.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.