CURTEA DE JUSTIȚIE A UNIUNII EUROPENE ANULEAZĂ PREVEDEREA PRIVIND ÎNTOARCEREA VEHICULELOR LA SEDIUL PRINCIPAL

CJUE a dat câștig de cauză României, eliminând obligația transportatorilor de a întoarce TIR-urile la sediul principal la fiecare 8 săptămâni.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a dat câștig de cauză României, anulând prevederea din Pachetul de Mobilitate I care a impus transportatorilor să asigure la fiecare 8 săptămâni întoarcerea vehicului la sediul principal din țara în care este înregistrat, a anunțat vineri Ministerul Transporturilor.

Practic, transportatorii nu mai au obligația să aducă TIR-urile înapoi în țară la fiecare două luni.

„Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Ministerul Afacerilor Externe salută hotărârea Curții de Justiție a Uniunii Europene din 4 octombrie 2024 în cauza C-547/20, România împotriva Parlamentului European și a Consiliului. Prin această hotărâre, instanța UE a dat câștig de cauză României, anulând prevederea din Pachetul Mobilitate I care a impus operatorilor de transport rutier să asigure la fiecare 8 săptămâni întoarcerea vehiculului la centrul operațional din statul membru de stabilire. Reprezentarea juridică a statului român în acest dosar a fost asigurată de Agentul Guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene, sprijinit de juriști ai Serviciului Contencios UE din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Hotărârea pronunțată astăzi este rezultatul eforturilor susținute, dar și a bunei colaborări dintre Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Muncii și Securității Sociale și Consiliul Concurenței. Această hotărâre este definitivă.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.