ANA BIRCHALL ÎȘI DEPUNE CANDIDATURA PENTRU FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, își depune candidatura independentă la BEC pentru funcția de președinte al României.

În data de 4 octombrie a.c., Ana Birchall și-a depus candidatura independentă la Biroul Electoral Central (BEC) pentru funcția de președinte al României. BEC a înregistrat propunerea de candidatură a Anei Birchall.

„Biroul Electoral Central pentru alegerea Președintelui României din anul 2024 (BEC) informează că, în data de 4 octombrie a.c., a fost înregistrată propunerea de candidatură independentă a doamnei Ana Birchall pentru funcția de Președinte al României. De asemenea, odată cu depunerea propunerii de candidatură a fost înregistrat și semnul electoral ce va fi folosit de către doamna Ana Birchall la alegerile pentru Președintele României din acest an”, a transmis BEC vineri.

Conform legii, BEC urmează să se pronunțe cu privire la înregistrarea sau respingerea candidaturii și a semnului electoral în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea acestora. Alți candidați care și-au înregistrat candidaturile la BEC sunt: George-Nicolae Simion (AUR), Elena-Valerica Lasconi (USR), Călin Georgescu (candidat independent), Nicolae-Ionel Ciucă (PNL), Kelemen Hunor (UDMR), Mircea-Dan Geoană (candidat independent), Cristian Diaconescu (candidat independent) și Diana Iovanovici-Șoșoacă. În plus, BEC a respins candidatura independentă a lui Miron Cozma. Termenul limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este data de 10 octombrie 2024.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.