COMISIA EUROPEANĂ ACUZĂ UNGARIA DE ÎNCĂLCAREA DREPTULUI EUROPEAN

Comisia Europeană dă în judecată Ungaria la CJUE pentru legea de protejare a suveranității.

Comisia Europeană a anunțat joi că dă în judecată Ungaria la CJUE pentru a contesta legea de protejare a suveranității inițiată de premierul naționalist Viktor Orban și adoptată la sfârșitul anului trecut. Această lege, care include și pedepse cu închisoarea, prevede crearea unui „birou independent de protecție a suveranității” care să investigheze activitățile ce amenință suveranitatea națională a Ungariei, cum ar fi, de exemplu, finanțările externe destinate partidelor politice și altor organizații și „interferențele străine” în procesul electoral.

Bruxellesul consideră că această lege încalcă dreptul european, în timp ce ONG-urile și criticii lui Orban susțin că ea este îndreptată contra opoziției. Budapesta acuză la rândul ei Bruxellesul și diferite organizații străine, în special americane, că „distribuie miliarde de euro” opoziției ungare pentru a influența opțiunile alegătorilor, potrivit Agerpres.

Comisia Europeană a blocat Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al Ungariei, prin care această țară are dreptul la granturi în valoare de 5,8 miliarde de euro din planul european de redresare post-pandemie.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.