MINISTRUL ISRAELIAN DE EXTERNE DECLARĂ PE SECRETARUL GENERAL AL ONU „PERSONA NON GRATA”

Ministrul israelian de externe îl declară pe secretarul general al ONU „persona non grata” în Israel după atacul masiv cu rachete balistice al Iranului.

Ministrul israelian de externe, Israel Katz, l-a declarat pe secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, „persona non grata” în Israel, reproșându-i că nu a condamnat atacul masiv cu rachete balistice al Iranului împotriva Israelului de marți seara, informează agenția de presă France Presse și postul de televiziune israelian i24News, citate de Agerpres.

Acestă decizie intervine după reacția lui Guterres la atacul iranian de marți seara asupra Israelului, considerată insuficientă de autoritățile israeliene. „Condamn extinderea conflictului din Orientul Mijlociu cu escaladări după escaladări. Acest lucru trebuie să înceteze. Avem absolut nevoie de o încetare a focului”, a scris Guterres pe X.

Katz a criticat absența unei condamnări explicite a Iranului în declarația secretarului general, considerând-o o continuare a unei politici pe care a catalogat-o drept antiisraeliană încă de la începutul războiului în Fâșia Gaza, declanșat după atacul fără precedent al grupării islamiste palestiniene Hamas în comunități din sudul Israelului. „Oricine care nu poate condamna fără echivoc atacul odios al Iranului împotriva Israelului nu merită să pună piciorul pe pământ israelian. Avem de-a face cu un secretar general antiisraelian care îi sprijină pe teroriști, pe violatori și ucigași”, a afirmat Katz într-un comunicat.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.