MUGUR ISĂRESCU, RECONFIRMAT CA GUVERNATOR AL BNR

Mugur Isărescu rămâne în fruntea BNR pentru un nou mandat, alături de o echipă nouă ce include și pe Roberta Anastase.

Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator al unei bănci centrale din lume, rămâne în fruntea BNR. Parlamentul i-a validat încă un mandat de cinci ani. El va avea o nouă echipă. Din ea face parte şi liberala Roberta Anastase. Fosta preşedintă a Camerei Deputaţilor este singurul membru al Băncii Naţionale care nu are studii economice.

Parlamentul a ales marți noua conducere a Băncii Naţionale. La 75 de ani, Mugur Isărescu rămâne în continuare șeful instituției pe care o conduce din 1990. Doar doi veterani au mai rămas din vechea gardă – guvernatorul şi economistul Florin Georgescu. Din boardul de 9 persoane mai fac parte Leonardo Badea, Cosmin Marinescu şi Alexandru Nazare. Pentru Roberta Anastase, fostă Miss România şi fostă preşedintă a Camerei Deputaţilor, audierile au început cu ghionion: a căzut de pe scaun în faţa comisiilor de Finanţe şi Bănci.

„În final, cred că Banca Naţională va fi condusă de o generaţie mai tânără. O anumită continuitate este necesară şi eu reprezint această continuitate”, spune Mugur Isărescu, guvernator BNR.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.