NOILE REGULI PENTRU AUTOMATELE DE BĂUTURI ȘI CAFENELE

Automatele de băuturi și cafenele trebuie să aibă casă de marcat și să elibereze bon fiscal.

Automatele de băuturi, cafenele și spălătoriile automate trebuie să aibă, de la 1 octombrie, casă de marcat și să elibereze bon fiscal. ANAF spune că astfel, proprietarii acestor business-uri nu mai pot să fugă de plata impozitului pe profit. Efectul – unele aparate ar putea să ceară plata cu cardul, chiar și pentru câțiva lei.

În România sunt peste 120.000 de astfel de automate comerciale, aproape jumătate sunt instalate în clădiri de birouri. Ultimele date arată că au înregistrat venituri de peste un miliard de lei. Niciun aparat automat care vindea cafea, mâncare sau servicii de spălătorie auto nu are acum casă de marcat care să înregistreze încasările.

Guvernul speră că totul va fi fiscalizat. „Cei care au astfel de aparate știau că a fost amânat de nenumărate ori și că termenul de 1 octombrie nu se amână, fiind o obligație care a fost anunțată de 2 ani de zile”, a spus Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

Mulți comercianți întârzie să se conformeze sau se gândesc să renunțe la afacere. Clienții lor se tem că vor mări prețurile ca să acopere costul sistemului electronic. Proprietarii aparatelor automate care nu se conformează riscă amenzi între 8.000 și 10.000 lei. Inspectorii Fiscului au dreptul să confiște încasările pentru care nu există bon fiscal și să suspende activitatea firmei până la plata amenzii și instalarea casei de marcat.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.