MARK RUTTE, NOUL SECRETAR GENERAL AL NATO: CEREMONIE DE PREDARE ÎN BRUXELLES

Mark Rutte devine noul secretar general al NATO, preluând de la Jens Stoltenberg după o ceremonie la Bruxelles.

Fostul prim-ministru olandez, Mark Rutte a devenit, la 1 octombrie 2024, noul secretar general al NATO, după o ceremonie de predare la sediul Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin de provocări.

Rutte le-a mulţumit aliaţilor din NATO pentru că i-au încredinţat rolul de conducere, succedându-i în funcţia de secretar general norvegianului Jens Stoltenberg. „Este un post foarte important şi trebuie să mă ridic la înălţimea aşteptărilor”, a spus el.

Printre reuşitele lui Jens Stoltenberg se numără întărirea flancului estic al NATO şi aderarea la Alianţă a următoarelor state: Muntenegru, Macedonia de Nord, Finlanda și Suedia. „Eu plec știind că am realizat multe împreună în acest deceniu. Noi am luat cele mai multe măsuri pentru a întări NATO. Trebuie să recunosc că părăsesc Alianța cu sentimente amestecate. Este timpul să plec. Urmează un mare succesor”, a spus Jens Stoltenberg, fostul secretar general al NATO.

În vârstă de 57 de ani, Mark Rutte este necăsătorit, nu are copii şi locuieşte de multă vreme într-o casă modestă din Haga, oraşul natal. Se mândreşte cu faptul că încă are aceeași mașină Saab, pe care a cumpărat-o second-hand în urmă cu mai bine de un deceniu.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.