ALINA BICA, FOSTA ȘEFĂ A DIICOT, SCAPĂ DE EXECUTAREA PEDEPSEI PENTRU FAVORIZAREA OMULUI DE AFACERI OVIDIU TENDER ȘI CERE DESPĂGUBIRI DE PESTE 1 MILION DE EURO

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, evită executarea pedepsei pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender și cere despăgubiri consistente de la statul român.

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a scăpat de executarea pedepsei de patru ani de închisoare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Fosta şefă a DIICOT cere despăgubiri de peste 1 milion de euro de la statul român pentru alte două dosare în care a fost achitată.

Alina Bica, fostă șefă a DIICOT, a scăpat de executarea pedepsei de 4 ani de închisoare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender, după ce Curtea de Apel București a respins contestația sa ca inadmisibilă. Instanța a stabilit că Alina Bica și-a executat pedeapsa în Italia, astfel că nu mai are motive de contestare în România.

Aceștia au precizat că, având în vedere că pedeapsa a fost deja executată, contestația nu mai are obiect. În paralel, Alina Bica a deschis un proces civil la Tribunalul București, în care cere daune de peste un milion de euro de la statul român. Aceasta își bazează pretențiile pe deciziile de achitare obținute în două dosare: unul legat de o presupusă mită de 17.500 de euro și altul privind abuzul în serviciu legat de despăgubirile acordate lui Gheorghe „Stelu” Stelian.

Motivul pentru care Bica solicită despăgubiri este că a fost supusă unor proceduri penale pe nedrept care au durat 9 ani. În cererea sa, Alina Bica a solicitat, printre altele, plata unor daune materiale și morale, precum și dobânzi legale pentru suma totală solicitată.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.