MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE DIN CĂTEASCA

Infrastructura rutieră din Căteasca se transformă prin modernizarea Drumului Județean 703B, facilitând accesul la Autostrada Pitești-București.

Infrastructura rutieră din Căteasca va deveni una modernă, grație colaborării existente între Consiliul Județean Argeș și Consiliul Local din comună. Drumul Județean 703B va fi modernizat pe o lungime de 5,3 km și va asigura o legătură directă pentru cetățenii din Costești cu Autostrada Pitești-București. Modernizarea se realizează cu fonduri proprii ale Consiliului Județean, circa trei milioane de euro. Marți, 1 octombrie, vicepreședintele Marius Nicolaescu a fost prezent, împreună cu primarul Liviu Năstase și cu Alina Nicolau, directorul Regiei Autonome Județene de Drumuri, pe șantier.

Lucrările se desfășoară într-un ritm alert, în prezent fiind așternut primul strat de asfalt. De precizat că modernizarea acestui tronson a început după ce Consiliul Local Căteasca a finalizat introducerea rețelei de canalizare, existența utilităților find o condiție pe care au impus-o autoritățile județene.

„Pe DJ 703B mai avem o singură investiție, este vorba despre podul peste râul Neajlov, din satul Siliștea. După ce vom primi și ultimul aviz, investiția va fi scoasă la licitație și, probabil la începutul anului viitor, președintele Ion Mînzînă va semna ordinul de începere a lucrărilor. Împreună am reușit să modernizăm și DJ 702G, pe un tronson în lungime de 12 kilometri, care a fost predat în administrare de către CJ Argeș către Consiliul Local Căteasca, în urma unui parteneriat similar cu cel de la DJ 704C – varianta ocolitoare a podului închis de la Căteasca, drum asfaltat anul trecut. Avem o colaborare deosebită cu autoritățile locale din Căteasca, un parteneriat pe care ni l-am dori multiplicat și în alte localități” – Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

„Avem un parteneriat deosebit și mulțumesc conducerii Consiliului Județean pentru că, datorită eforturilor pe care le-am depus împreună, putem spune că infrastructura din comuna Căteasca se ridică la standarde europene. Acest drum a devenit extrem de circulat, mai ales în weekend și este extrem de util nu doar pentru cetățenii din comuna noastră, ci și pentru cei din zonele limitrofe. Vreau și eu să le mulțumesc cetățenilor pentru că au înțeles că era nevoie să introducem canalizarea, acum au utilitățile necesare, și vom avea și un drum modern, cu toate aleile și cu acces la proprietăți. Mulțumesc Consiliului Județean pentru efortul făcut și sunt convins că vom continua acest parteneriat și pe viitor” – Liviu Năstase, primar Căteasca.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.