CREȘTEREA PENSIILOR PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP, PROPUNERE DE INDICE DE SOLIDARITATE

Pensiile persoanelor cu handicap vor crește printr-un indice de solidaritate, conform propunerii Ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Pensiile persoanelor cu handicap vor crește cu un indice de solidaritate, conform noii propuneri prezentate de ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu. Această măsură urmează să fie înaintată Guvernului până la mijlocul lunii noiembrie, a precizat ministrul în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Tulcea.

Ministrul a subliniat că această soluție respectă principiul solidarității. „Dacă legea se bazează pe contributivitate, iar persoanele cu handicap au cotizat corespunzător în gradul lor de handicap, între 10-15 ani, o treime din stagiul complet de cotizare, soluția convenită este bazată pe solidaritate. Prin modificarea și completarea Legii nr. 448 din 2006 privind drepturile persoanelor cu handicap, se propune introducerea unui indice de solidaritate pentru a asigura indexarea veniturilor lor,” a explicat ministrul Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii a menționat că acest coeficient de solidaritate va completa creșterea procentuală de anul viitor, ținând cont de cuantumul actual al pensiilor. „Persoanele care sunt eligibile pentru pensie conform noii legi vor beneficia de puncte de sprijin suplimentare, care vor fi acordate doar persoanelor cu handicap. Prin aceste puncte de sprijin, veniturile lor vor fi ajustate corespunzător,” a subliniat ministrul Muncii.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.