MAJORARE A PRAGULUI DE IMPOZITARE A PENSIILOR ÎN ROMÂNIA

De la 1 octombrie, pragul de impozitare a pensiilor va crește, beneficiind peste 3 milioane de seniori.

Conform noilor reglementări, începând cu 1 octombrie, pragul de impozitare a pensiilor în România va fi majorat de la 2.000 de lei la 3.000 de lei. Această schimbare aduce beneficii semnificative pentru peste 3 milioane de pensionari din țară.

În cadrul noului calendar de plăți, cei care dețin carduri bancare vor primi pensiile între 9 și 11 octombrie, în funcție de instituția bancară la care își au conturile deschise. Această metodă de plată eficientizează accesul rapid al pensionarilor la fonduri, facilitând administrarea veniturilor acestora.

Pe de altă parte, pensionarii care optează pentru serviciile Poștei Române vor încasa pensiile între 1 și 15 octombrie. Acest sistem de distribuție asigură o repartizare uniformă și bine structurată a fondurilor, garantând că toți seniorii au posibilitatea de a-și primi pensiile la timp.

Pentru pensionarii avizați, adică cei care nu sunt găsiți la domiciliu în momentul efectuării plăților, drepturile bănești și documentele de plată pot fi ridicate de la ghișeele poștale în termen de 2 zile lucrătoare după data plății. În caz contrar, sumele se întorc la casa teritorială de pensii pentru reordonare și reprogramare a plății.

Pentru persoanele care își încasează pensiile în conturi bancare și au fost avizate cu privire la indisponibilitatea lor acasă, documentele de informare cu privire la sumele plătite se păstrează la sediul oficiului poștal până la ultima zi lucrătoare a lunii respective. Acest sistem încurajează transparența și eficiența în gestionarea plăților destinate pensionarilor din România.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.