PRELUNGIREA VERII: TRANSFORMĂRI ALE CLIMEI ÎN EUROPA

Temperaturile cresc semnificativ, aducând ploi și instabilitate atmosferică. Vremea se răcește brusc începând de duminică.

Potrivit meteorologilor, în următoarea perioadă, temperaturile vor crește de la o zi la alta și vom avea chiar și cu 10-11 grade mai mult față de temperaturile normale pentru această perioadă. În acest weekend, va fi și mai cald, în unele zone vor fi peste 30 de grade Celsius. „Clar că e vorba de o perioadă de vară dar să știți că această prelungire a verii uneori spre toamnă este ceva ce devine din ce în ce mai frecvent în ultimii ani. Anul trecut am avut temperaturi de peste 35 de grade Celsius chiar în a doua parte a lunii octombrie”, a precizat Roxana Bojariu, climatolog, potrivit Observator.

În estul și sudul Europei va ajunge un val de aer fierbinte din nordul Africii. În weekend însă, aerul mai rece venit dinspre nord-vestul continentului va recâștiga terenul pierdut. Vremea se va răci brusc de duminică, chiar și cu 10 grade Celsius în unele zone. Furtunile care creează probleme în vestul Europei vor aduce ploi și în țara noastră. „Duminică ne așteptăm la instabilitate atmosferică, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului și cantități de apă mai însemnate”, a anunțat Mihai Timu, meteorolog ANM.

Meteorologii anunță că vom avea parte de o iarnă caldă, cu temperaturi pozitive, ce nu vor scădea sub 2 grade Celsius.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.