GUVERNUL ALOCĂ 15.000 DE LEI FAMLIILOR AFECTATE DE INUNDAȚII

Guvernul decide alocarea a 15.000 de lei familiilor afectate de inundații pentru înlocuirea bunurilor distruse și achiziționarea de combustibil.

Guvernul va decide, în ședința de miercuri, alocarea a câte 15.000 de lei familiilor afectate de inundații, în vederea înlocuirii bunurilor distruse sau a achiziționării de combustibil, pentru încălzirea locuinței. Premierul Marcel Ciolacu a precizat, miercuri, în debutul ședinței de guvern, că măsura vizează susținerea familiilor ale căror bunuri și locuințe au fost distruse sau grav afectate.

„Oamenii din acele localități au primit deja suma de 10.000 de lei, alocați de către Guvern săptămâna trecută. În urma unei decizii luate în coaliția de guvernare PSD-PNL, acordăm încă 15.000 de lei cu care își pot înlocui bunurile distruse și, de asemenea, banii pot fi folosiți și pentru achiziția de combustibil, pentru încălzirea locuinței”, a spus prim-ministrul.

Marcel Ciolacu a estimat că peste 6.000 de persoane vor beneficia de acest ajutor. În plus, Guvernul va aloca 62 de milioane de lei autorităților locale din Galați. Banii sunt necesari pentru reparații de drumuri județene, poduri, podețe distruse sau grav afectate de inundații. „Toate autoritățile sunt mobilizate pentru a lua măsurile ce se impun, în funcție de evoluția debitului Dunării. Cel mai important este ca populația să fie informată pe toate canalele”, a precizat prim-ministrul.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.